Samhällsvetenskapliga programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap | Kriminologi

På vår populära profil Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Hur tänker egentligen en seriemördare? Grunden till denna utbildning är Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap, så du får en bred bas att bygga vidare på inför vidare studier. I framtiden kan du jobba som eller läsa vidare till ex: utredare, förhörsledare, analytiker, tulltjänsteman, domstolssekreterare, larmoperatör/SOS-operatör eller polis.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord. Läs mer nedan om vad som händer varje år på just den här utbildningen.

Kontakt
Skolchef

Jens Levin
0727-45 50 58
jens.levin@academedia.se

Hilda läser det Samhällsvetenskapliga programmet

”Fokusera på vad just du vill och vad som intresserar just dig.”
Det är Hildas främsta tips till dig som står inför gymnasievalet. I den här intervjun berättar Hilda om sin utbildning och vad som är det bästa med att läsa det Samhällsvetenskapliga programmet.

Läs hela intervjun med Hilda här:
https://www.drottningblanka.se/nyheter/hilda-pluggar-kriminologi-pa-gymnasiet/

Bilder

Elever på Kriminologi på DBGY studerar tillsammans.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.