Karlstad Fria Läroverk – Barn- och fritidsprogrammetmet

Barn- och fritidsprogrammet

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot att jobba med människor i olika åldrar inom träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta exempelvis som idrottslärare, fritidspedagog, sjukgymnast, polis eller arbetsterapeut.

Programmet passar också dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, träningslära, idrottspedagogik, kost och träning. Du utvecklar också din förmåga som idrottare och ledare genom teoretisk inhämtning av kunskap och diskussioner samt praktiska övningar.

Kontakt
Telefon

072 – 159 23 64

E-post

karlstad@laroverken.se

Rektor

Viktoria Johannesson
073 – 157 21 75
viktoria.johannesson@laroverken.se

Studie- och yrkesvägledare

Anna Larsson
070 – 462 52 50
anna.larsson@laroverken.se

Karlstad Fria Läroverk – Victor, Barn- och fritidsprogrammet

Victor går årskurs 1 på Barn och fritidsprogrammet.

”Barn och fritidsprogrammet passade mig bra eftersom jag vill hålla på med ishockey. Trivseln på skolan är helt perfekt – alla passar in här! Lärarna är bra och är någon kurs svår får vi extra stöd. Dessutom är de väldigt trevliga och hälsar alltid på en. Vi har långa lektionspass vilket innebär att man inte behöver hålla på med en uppgift under flera lektioner utan man blir oftast klar på en lektion…”

Klicka här för att se ett klipp med Victor och hans klasskamrater där de berättar mer om lärarna, lektionerna, träningen, maten och traditionerna.

Bilder
Elever joggar i skogen

Elever joggar i skogen

Elever studerar människans anatomi i en bok

Elever studerar människans anatomi i en bok

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.