En lärare undervisar elever inom nätverksteknik i ett klassrum

El- och energiprogrammet

Vårt El -och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Du får kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du lär dig även om informationssäkerhet. Här utvecklas också din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

Om du funderar på att läsa vidare på högskolan efter studenten kan du skaffa dig den behörighet som krävs via individuellt val.

Kontakt
Telefon

072 – 159 23 64

E-post

karlstad@laroverken.se

Rektor

Viktoria Johannesson
073 – 157 21 75
viktoria.johannesson@laroverken.se

Studie- och yrkesvägledare

Anna Larsson
070 – 462 52 50
anna.larsson@laroverken.se

Karlstad Fria Läroverk – El- och energiprogrammet, Amanda

Amanda går årskurs 1 på El och Energiprogrammet.

”Jag valde att gå på Fria eftersom jag har hört bra saker om skolan. Min granne har gått på Fria tidigare och pratade väldigt bra om både skolan och lärarna. Trivseln på skolan är god och alla elever är snälla mot varandra. Dessutom har vi fräscha lokaler. Vi har långa lektionspass vilket innebär att man hinner med allt under lektionstid och slipper lägga extratimmar efter skolan”.

Klicka här för att se ett klipp med Amanda där hon tillsammans med sina klasskamrater berättar mer om lektionerna, skolmaten, lärarna, träningen och traditionerna.

Bilder
En lärare har genomgång med en elev om olika typer av nätverkssladdar

En lärare har genomgång med en elev om olika typer av nätverkssladdar.

En elev tränar med träningsrep utomhus

En elev tränar med träningsrep utomhus.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.