En elev skriver ekvationstal på whiteboardtavlan

Naturvetenskapsprogrammet

Vårt Naturvetenskapsprogram kännetecknas av att utbildningen bedrivs verklighetsnära. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med laborationer, workshops, studiebesök och exkursioner. Detta sätt att arbeta förbereder dig för studier på universitet och högskola där förmågan att kunna tillämpa de teorier du har lärt dig är avgörande för att nå resultat.

Kontakt
Telefon

072 – 159 23 64

E-post

karlstad@laroverken.se

Rektor

Viktoria Johannesson
073 – 157 21 75
viktoria.johannesson@laroverken.se

Studie- och yrkesvägledare

Anna Larsson
070 – 462 52 50
anna.larsson@laroverken.se

Karlstad Fria Läroverk, Rebecka

Rebecka går årskurs 1 på Naturvetenskapsprogrammet.

”Jag har en kompis som har gått på Fria tidigare och hon pratade bra om stämningen på skolan. Efter ett besök på skolan så kändes det helt rätt att välja Fria. Natur valde jag eftersom jag vill studera vidare men vet inte vad jag vill studera och då är natur ett väldigt bra program för det håller många dörrar öppna.
Lärarna på skolan är väldigt bra och trevliga. Det känns att de är här för vår skull och att de prioriterar oss först. Man får alltid hjälp oavsett om det gäller skolan eller något annat. En annan sak som jag också uppskattar är träningen på skolan. Det ger bättre förutsättningar för studierna…”

Klicka här för att höra Rebecka och hennes klasskamrat berätta mer om skolan, maten, lektionen, lärarna och traditionerna.

Bilder
Två tjejer i träningskläder med Fria-logga joggar ute i naturen

Två tjejer i träningskläder med Fria-logga joggar ute i naturen.

En elev i vit labbrock laborerar med en gul vätska i ett kemirör

En elev i vit labbrock laborerar med en gul vätska i ett kemirör.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.