Lillerudsgymnasiet – Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är perfekt för dig som är intresserad av teknik, natur, miljö eller djur. Kort sammanfattat är det en bred utbildning med många olika yrkesutgångar. Du kan börja arbeta direkt efter utbildningen eller vidareutbilda dig vid yrkeshögskola, högskola eller universitet.

På Lillerud finns tre inriktningar, Djurvård, Hästhållning och Lantbruk, alla med möjlighet till naturvetenskaplig fördjupning. På hästinriktningen har vi även en idrottsutbildning, NIU-ridsport.

Kontakt
Telefonnummer

054 – 84 08 00

E-post

info@lillerud.se

Rektor

Emil Mattsson
073 – 064 03 01
emil.mattsson@lillerud.se

Studie- och yrkesvägledare

Sarah Arnefur
073 929 44 29
sarah.arnefur@lillerud.se

Laban Furukärn läser naturbruksprogrammet med lantbruksinriktning

Laban Furukärn läser tredje året på lantbruksinriktningen

Det bästa med att gå på Lillerud är att man kan varva praktiskt med teoretiskt. Det gör det möjligt att kunna läsa till högskolan samtidigt som du får en praktisk yrkesutbildning. Lärarna här på skolan tycker jag är bra då dem gör sitt bästa för att eleven ska trivas och för att man ska klara sig med åtminstone ett E i slutbetyg.

Skolmaten är enligt mig en utav höjdpunkterna eftersom den är god och de som serverar är väldigt trevliga. Jag tycker även det är bra att det serveras frukost, lunch, middag och kvällsmat så man behöver verkligen inte tänka på något sånt.

Jag tyckte de var enkelt att välja till olika kurser då man fick en blankett i slutet av både ettan och tvåan om vilka inriktningar man ville gå. Jag själv läser så jag får högskolebehörighet när jag går ur. Man har även möjligheter att gå fördjupningskurser så man kan få en djupare kunskap om djur eller maskiner. Går man högskoleförberedande så kan de vara bra o veta att vissa kurser kan krocka.

Att bo på internat är ett stort plus då man får en bättre relation med kompisarna. Man har sällan tråkigt på eftermiddagarna. Man kan boka gymmet och idrottshallen. Det går ofta linjetrafik till Bergvik om man skulle behöva handla hem någonting till sitt rum. Det är även bra då man lär sig att ta hand om sig själv på ett lugnt och smidigt sätt eftersom man får tvätta och städa själv.

Jag tycker att det är väldigt kul att gå på Lillerud. Har alltid trivts. Jag rekommenderar verkligen Lillerud till andra då det är kul att kunna bo på skolan och träffa kompisarna varje dag samtidigt som jag studerar.

Bilder
Lillerudsgymnasiet – Ridskola

Ridlektion

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.