Praktiska – Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Husbyggnad och Måleri

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Vi har inriktningen Husbyggnad för dig som vill göra karriär inom byggnadsproduktion. På med hjälm och skyddsutrustning och kliv in i olika byggnadsmiljöer där allt från nyproduktion, ombyggnad och renoveringar ingår. Arbeta med hus, lokaler eller broar. Testa på att mura, lägga golv, snickra och jobba med olika material som till exempel betong, trä eller gips.

Måleri

På vår andra inriktning, Måleri, får du lära sig hur målaryrket fungerar och olika måleritekniker. Det handlar om nymålningar och att underhålla äldre ytor, sprutmålning och tapetsering. Som målare finns flera möjligheter att arbeta både som egenföretagare, på ett byggföretag, eller som målerikonsult.

Kontakt
Rektor

Tobias Ejdeholm
054 – 69 19 74
tobias.ejdeholm@praktiska.se

Bitr. rektor

Mikael Sjöström
054 – 69 19 83
Mikael.sjostrom@praktiska.se

Studie- och yrkesvägledare

Linnéa Ellner
054 – 69 19 73
Linnea.ellner@praktiska.se

Sigge

Sigge Ullenius elev i åk 2

”Om man visar framfötterna på APL:en så är det ganska lätt att få jobb efter skolan”

Murtaza

Murtaza Rahmani elev i åk 2

”Det är en bra blandning, på yrkeslektionerna, mellan teoretiskt- och praktiskt arbete”

Victor

Victor Meephan elev i åk 2

”Många praktiska övningar och mycket APL gör att man lär känna yrket och branschen bättre”

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.