Praktiska – El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Hos oss kan du säkra framtiden som elektriker genom att välja mellan inriktningarna Elteknik och Automation.

Inriktning – Elteknik

På inriktningen Elteknik får du jobba mycket praktiskt och får bland annat kunskap om olika nät, mätningar och belastningar. I vårt el-labb får du öva praktiskt innan du går ut på APL.

Inriktning – Automation

Inriktningen Automation passar dig som vill ha ett varierande yrke där du får ansvaret för både små och stora projekt. Du installerar, programmerar och underhåller automatiserade system. Inom automation specialiserar du dig på driften av maskiner inom industriell verksamhet. Bland annat fokuserar yrket på driftsäkerhet, effektivitet och ellära

Oavsett om du vill bli ledningsmontör, industrielektriker, automationstekniker, serviceelektriker eller vill arbeta med större projekt och installering av olika säkerhetssystem, så får du praktisk erfarenhet och kunskap på utbildningen. Branschen är ständigt i behov av nya tekniska metoder och du får möjligheten att vara med och lära dig bygga framtidens elektriska lösningar.

Här kan du se vår film om El- och energiprogrammet

Kontakt
Rektor

Tobias Ejdeholm
054 – 69 19 74
tobias.ejdeholm@praktiska.se

Bitr. rektor

Mikael Sjöström
054 – 69 19 83
Mikael.sjostrom@praktiska.se

Studie- och yrkesvägledare

Linnéa Ellner
054 – 69 19 73
Linnea.ellner@praktiska.se

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.