Praktiska – Fordon & transport

Fordons- och transportprogrammet

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Inom inriktningen Personbil, som vi erbjuder, får du lära dig att felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Du får kunskap om hur du väljer rätt utrustning, teknik och metod för att lösa dina arbetsuppgifter. Yrket innebär mycket kontakt med kunder och passar dig som tycker om att ge service. Efter studenten kan du jobba som till exempel personbilsmekaniker.Länk till film med elevintervju:
Praktiska Gymnasiet Karlstad I Fordon- och transport

Kontakt
Rektor

Tobias Ejdeholm
054 – 69 19 74
tobias.ejdeholm@praktiska.se

Bitr. rektor

Mikael Sjöström
054 – 69 19 83
Mikael.sjostrom@praktiska.se

Studie- och yrkesvägledare

Linnéa Ellner
054 – 69 19 73
Linnea.ellner@praktiska.se

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.