REAL-gymnasiet – Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, programmet för dig vars hjärta klappar för djur och natur. De upptrampade karriärstigarna börjar vid hästhållning, sällskapsdjur/djursjukvård, naturturism eller hund. Oavsett vilken väg du väljer väntar fina förutsättningar för ett känslorikt yrkesliv. Kanske som ledare/chef? Sådana behövs då branschen växer och yrkesrollerna blir allt fler.

Oavsett vilken fördjupning du väljer kommer du att läsa följande kurser tillsammans med alla på skolan som valt Naturbruksprogrammet:

Naturbruk
Entreprenörskap
Servicekunskap/Service och bemötande

Ridning

På Ridning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Du kommer att få träffa ledande profiler inom olika delar av branschen som entreprenörer, tränare med flera som ger dig insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

https://www.realgymnasiet.se/utbildningar/naturbruksprogrammet/hasthallning/ridning

Trav

Vill du satsa på travsport? Den svenska travsporten håller absolut världsklass och Sverige räknas tillsammans med USA och Frankrike som världens främsta travsportnation. Du utbildar dig på travanläggningen på orten och får på så vis de bästa förutsättningarna för din framtid i en bransch som erbjuder många arbetstillfällen. De travanläggningar vi samarbetar med är Rommetravet i Borlänge, Sundbyholm i Eskilstuna, Gävletravet i Gävle, Åbytravet & Åby travskola i Göteborg, Halmstad Travskola i Halmstad, Färjestadstravet i Karlstad, Jägersro Trav i Malmö, Solvalla i Sundbyberg, Bergsåker i Sundsvall och Örebro/Linde travskola i Örebro.

https://www.realgymnasiet.se/utbildningar/naturbruksprogrammet/hasthallning/trav

Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och människor. Hundbranschen är en starkt växande marknad och hundägare lägger både tid och pengar på sin fyrbenta vän. Du får fördjupade kunskaper om hundars beteende, hantering, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Du får utveckla praktiska färdigheter i nära samarbete med bransch. Under dina år hos oss utvecklas du personligen och tränar din serviceförmåga för att på bästa sätt kunna jobba professionellt. Efter 3 år hos oss blir du Djurvårdare med fördjupning Hund!

https://www.realgymnasiet.se/utbildningar/naturbruksprogrammet/djurvard/hund

Sällskapsdjur & djursjukvård

Sällskapsdjur & djursjukvård – Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla slag, det är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Service och bemötande genomsyrar utbildningen och är en viktig och spännande grund i yrket. Du kommer att möta djur och kunder i exempelvis zoohandel, djurpark och inom djursjukvården. Vår utbildning ger dig även ett försprång ut på arbetsmarknaden genom att du får möjlighet att ta ett Zoohandelsintyg och erbjuds Grundkurs i läkemedelshantering (GKLH) ”D9” för att få behörighet som djurvårdare på nivå 2

https://www.realgymnasiet.se/utbildningar/naturbruksprogrammet/djurvard/sallskapsdjur-djursjukvard

Naturturism

Brinner du för entreprenörskap, ledarskap och naturupplevelser? Vill du nyttja naturen som hållbar resurs och utveckla nya destinationer och upplevelser mot nationell och internationell marknad? Att utbilda dig mot naturturism innebär att du blir attraktiv i en framtidsbransch! Du får en bredd i att leda, guida och instruera människor inom olika naturupplevelser och äventyrsaktiviteter. Du fördjupar ditt ledarskap med diplomeringar inom t ex alpin skidåkning, klättring, paddling eller mountainbike. Du får möjlighet att gå STS reseledarutbildning i Alperna. Med en ny certifiering inom naturguidning blir du yrkesfärdig naturguide och attraktiv för en mängd roller inom den växande näringen.

https://www.realgymnasiet.se/utbildningar/naturbruksprogrammet/naturturism/naturturism

Kontakt
E-post

karlstad@realgymnasiet.se

Kommunikatör

Anita Axelsson
073 – 094 56 61
anita.axelsson@realgymnasiet.se

Rektor

Roger Engström
073 – 780 48 31
roger.engstrom@realgymnasiet.se

Elev, Naturbruksprogrammet

Varför valde du din utbildning?

Jag ville göra något jag tycker är kul och jag älskar djur. Skolan tycker jag också såg ut att vara väldigt bra.

Är den som du tänkt dig?

Det är lite annorlunda från vad jag tänkt mig. Att få starta en helt ny skola är fantastiskt kul, vi får vara med att bygga upp vilket är en jätterolig upplevelse.


Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa är att man får träffa vänner som delar samma intressen. Sedan får jag ju umgås med djur och får göra det jag gillar.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.