Naturvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur världen fungerar och hur människan påverkar den? Är intresserad av matematik, fysik, kemi, biologi och hållbart samhälle? Gillar du att experimentera, hitta på lösningar och kläcka idéer? Då är naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Experiment, laborationer, fältstudier och andra praktiska moment är vanliga inslag i utbildningen.

Utbildningen ger dig breda kunskaper som är till stor nytta vad du än väljer att göra i livet och du får behörighet till de flesta högskoleutbildningar.
På Sundsta-Älvkullegymnasiet väljer du någon av våra två inriktningar efter ditt första läsår.

Naturvetenskap
Naturvetenskap och samhälle

Kontakt
Adress

Sävegatan 7

Telefon

054 – 540 18 00

E-post

sundsta-alvkullegymnasiet@karlstad.se

Studie- och yrkesvägledare

Anette Wretling-Sundin
054 – 540 17 90
anette.wretling-sundin@karlstad.se

Rebecka

Rebecka Kvarnström

I åk 9 var jag inställd på att välja Samhällsvetenskapsprogrammet, men under högstadiet kom jag fram till att jag var mer intresserad av NO-ämnen dvs matemtik, kemi, fysik och biologi. Det krävs mycket arbete på Naturvetenskapsprogrammet, men ämnena är intressanta för mig så det driver mig framåt och det blir roligt att plugga. Mitt gymnasieval har jag inte ångrat och jag har fått bra betyg eftersom jag har intresse för ämnena.

Det bästa med programmet är att jag får fördjupa mina kunskaper inom de ämnen som jag är intresserad av. Det finns moderna laborationssalar, fin skolmiljö och studiero. Lärarna är engagerade och deras engagemang smittar av sig på oss elever som hittar intresse i ämnena.

Det är tryggt att ha en elevhälsa på skolan och veta att de finns om man behöver. Om man har svårare för något ämne så får man bra hjälp av sina lärare som tar frågorna på allvar. Lärarna är erfarna och de vet vilka svårigheter som kan dyka upp i kursen. Under en vecka (om man har prov) så behöver man plugga kanske två timmar per dag.

I framtiden vill jag jobba med något inom naturvetenskap. Just nu vet jag inte exakt vad det blir, men jag vet att jag har en bred utbildning att bygga mina naturvetenskapliga kunskaper på.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.