Sundsta-Älvkullegymnasiet – Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Är du kreativ, gillar teknik och design, vill lära dig grunderna i att bygga hållbara städer och samhällen och få kunskap om interaktiva och digitala medier? Då är teknikprogrammet något för dig!

Utbildningen ger dig utökad behörighet att studera teknik och naturvetenskap på universitet och på yrkeshögskola.

Efter tre år på programmet kan du välja att läsa ett fjärde år. Då får du gymnasieingenjörsexamen vilket ökar dina möjligheter att komma ut i arbetslivet direkt efter gymnasietiden.

På Sundsta-Älvkullegymnasiet väljer du någon av våra fem inriktningar efter ditt första läsår.

  • Design och produktutveckling
  • Informations- och medieteknik
  • Produktionsteknik
  • Samhällsbyggande och miljö*
  • Teknikvetenskap

*Denna inriktning går att kombinera med idrottsutbildning.

Kontakt
Adress

Sävegatan 7

Telefon

054 – 540 18 00

E-post

sundsta-alvkullegymnasiet@karlstad.se

Studie- och yrkesvägledare

Camilla Sjösvärd
054 – 540 17 91
camilla.sjosvard@karlstad.se

Mirella

Mirella

Hur ser en vanlig dag ut?

-Man börjar ofta ganska tidigt, särskilt jag som också går idrottsinriktning, men det gör också att jag känner mig piggare under skoldagen tycker jag! Annars är det generellt i utbildningen stort fokus på matematik och fysik, vilket jag tycker är kul. Det är ganska stor variation på dagarna, men oftast är det roliga dagar faktiskt.

Vad är det bästa med att gå på din skola/ditt program?

-Att det är en så stor skola, och att det är en så bra gemenskap, tycker jag! Man träffar många olika personer och får många kontakter, vilket jag tycker känns kul. Jag tycker det finns en slags kämparglöd på skolan, och att vi hjälper varandra!

Hur skulle du beskriva lärarna på din skola/ditt program?

-Jag tycker lärarna är engagerade, de försöker hjälpa elever att förstå, vilket jag tycker är bra. De kan vara bestämda, men försöker inte bestämma över elever, vilket känns bra.

Rekommenderar du andra att gå ditt program? Varför?

-Jaa! Det finns många möjligheter framåt, vilket ger stor frihet att välja. Det är mycket teori, men det finns också praktiska moment som bryter av och ger variation tycker jag. Det känns som en bra bas att stå på om man vill plugga vidare till exempel.

Är det kul att gå på din skola/ditt program?

-Ja, det tycker jag faktiskt, jag ser oftast fram emot att gå till skolan. Fysiken är kanske inte alltid en dans på rosor, men man hjälps åt att klara av uppgifter och förstå våra olika ämnen. Jag tycker nästan det roligaste är att man träffar så många olika människor, och att man kan bygga nya relationer lätt då det är en så stor skola, det är en stor fördel!

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.