Ekonomiprogrammet Tingvallagymnasiet

Ekonomiprogrammet

Vill du starta eget företag? Vill du se hur pengar växer eller vill du kanske lära dig mer om vad en jurist gör? Under ditt första år på ekonomiprogrammet läser du kurser både i ekonomi och juridik och sedan väljer du inriktning till år två. Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som varvas med praktiska inslag som Ung företagsamhet, besök på rättegångar och rättegångsspel. På vår centralt belägna skola finns engagerade lärare, ett välkomnande studiecenter och goda möjligheter till extra hjälp.

På Tingvallagymnasiet kan du välja inriktningarna:

  • Ekonomi
  • Juridik
Kontakt
E-post

Tingvallagymnasiet@karlstad.se

Adress

Tingvallagymnasiet
Tingvallagatan 6
65224 Karlstad

Telefon

054 – 540 1650

Studie- och yrkesvägledare
Elisabeth Gunnarsson
054- 540 16 32
Elisabeth.gunnarsson@karlstad.se

Haris Habul

Varför valde du just ditt program?

Jag har alltid varit intresserad av ämnen inom ekonomiområdet. Det är dessutom ett brett program som man kan bygga vidare på inför kommande studier, vilket är bra eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill göra efter studenten.

Vad är det bästa med ditt program?

Något av det bästa med programmet är att vi får starta ett eget UF-företag. Här får vi lära oss det som krävs för att driva ett företag, och även träffa andra företag och kunder i branschen. Vi testar på verkligheten på ett helt annat sätt jämfört med att läsa teori i skolbänken.

Hur är lärarna?

Relationen mellan elever och lärare är väldigt bra och det skapar en trygg känsla. Lärarna på skolan är engagerade, brinner för sitt ämne och arbetar alltid för elevernas bästa. De stöttar, motiverar och förbereder oss inför studier på universitetet.

Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten vill jag först arbeta. Sedan funderar jag på att plugga vidare till mäklare eller civilekonom

Bilder
Ekonomiprogrammet Tingvallagymnasiet

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.