Tingvallagymnasiet – Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Gillar du att jobba med människor, ge god service, organisera och planera olika aktiviteter? Vill du resa, informera och träffa människor från olika kulturer? Då är det här något för dig! Här får du en bra grund för framtida jobb inom ett av världens största och bredaste arbetsområden – turismen.

Under din utbildningstid lär du dig genom att blanda teoretiska kunskaper med praktiska övningar. Du arbetar i grupp med kamrater, lär dig att arrangera mässor och gör studiebesök på spännande arbetsplatser.

Kontakt
E-post

Tingvallagymnasiet@karlstad.se

Adress

Tingvallagymnasiet
Tingvallagatan 6
65224 Karlstad

Telefon

054 – 540 1650

Studie- och yrkesvägledare
Emma Godtman
054- 540 16 35
emma.godtman@karlstad.se

Tindra Larsson

Vad är det bästa med ditt program?

Det bästa med programmet är våra lärare. De är personer vi alltid kan prata med och få hjälp eller stöttning av.

Vad får du lära dig på programmet?

Vi lär oss mycket på kort tid om hur vår yrkesroll ser ut i arbetslivet. Vi får till exempel kunskap om hotellbranschen och olika avdelningar på ett hotell. Vi lär oss också om hur det är att jobba inom turism i olika delar av världen.

Vad är det bästa med Tingvallagymnasiet?

Att alla kan vara sig själva. På vår skola skulle aldrig någon påpeka hur någon annan är eller ser ut. Stämningen är alltid väldigt bra, och många skrattar och har kul.

Hur är möjligheterna att få jobb efter gymnasiet?

Möjligheterna att få jobb är stora. Vi har mycket praktik under utbildningen och om man gör ett gott intryck har man goda chanser att bli anställd. Jag har fått jobb redan nu.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.