Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Hos oss får du lära dig allt ifrån hur du använder olika råvaror fram till färdiga maträtter, drycker och bakverk. Näringsinnehåll, personlig hygien, lagerarbete och kundbemötande är också viktiga delar på programmet. Första läsåret provar du alla tre inriktningarna. Därefter bestämmer du dig för om du ska välja inriktning bageri, kök eller servering.

En del av utbildningen görs på praktik i restauranger, bagerier och andra företag. Praktiken blir många gånger en väg till arbete efter avslutade studier.

Kontakt
E-post

Tingvallagymnasiet@karlstad.se

Adress

Tingvallagymnasiet
Tingvallagatan 6
65224 Karlstad

Telefon

054 – 540 1650

Studie- och yrkesvägledare
Emma Godtman
054- 540 16 35
emma.godtman@karlstad.se

Mona Gustavsson som går restaurang- och livsmedelsprogrammet

Mona, restaurang- och livsmedelsprogrammet

Varför valde du just ditt program?

Jag ville gå ett yrkesförberedande program där man får varva teori och praktik. Mitt stora intresse är att pyssla och baka och redan som barn gillade jag att vara med i köket. Här får jag använda min fantasi och kreativitet, vilket passar mig perfekt.

Hur är lärarna?

Våra lärare är väldigt kunniga och skickliga inom sina områden. De är dessutom engagerade, glada och peppande. De är alltid positiva och låter oss prova på nya saker som gör att vi utvecklas. Vi har väldigt roligt tillsammans med våra lärare!

Vem skulle du rekommendera att söka till ditt program?

Alla som är intresserade av att arbeta inom kök, bageri, bar eller servering. Om du är en nyfiken och kreativ person som gillar utmaningar och att jobba med andra människor passar programmet extra bra för dig.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.