Bild på ForshagaAkademin
Öppet hus
oktober 9 2024
ForshagaAkademin
januari 11 2025
ForshagaAkademin
Om skolan

Ditt livs äventyr – en naturlig framtid

Gymnasieutbildningar nära naturen formade efter framtidens branscher – på ForshagaAkademin förvandlar du ett brinnande intresse till en framtida karriär. På skolan går ungefär 300 elever från hela Sverige och övriga Norden. Upplev en gemenskap som kommer räcka långt mycket längre än gymnasietidens tre år. Under resans gång möter du erfarna instruktörer och stöttande lärare. Naturen och verkligheten kommer vara ditt klassrum!

Vi erbjuder utbildningar med hög kvalité och tack vare skolans långa erfarenhet och goda rykte har vi nära samarbeten med de främsta inom våra branscher. Vårt stora nätverk hjälper dig hitta drömpraktikplatsen i Sverige eller utomlands. Här går du en yrkesutbildning med möjligheten att få behörighet till vidare studier genom att välja ett studiespår. Ledarskap och entreprenörskap är viktiga inslag och därför är Ung Företagsamhet ett naturligt inslag i våra utbildningar. Skolan har en mycket väl fungerande elevhälsa och bra studiestöd.

Kontakt
Telefon:

010 1516200

E-post:

info@forshagaakademin.se

Adress:

ForshagaAkademin AB
Industrileden 5B
667 32 Forshaga

Rektor:

Fredrik Ernfridsson
fredrik.ernfridsson@forshagaakademin.se
(Hundsport, Äventyrsturism, Naturguide & Vildmarkskock)

Skolchef:

Per Johansson
per.johansson@forshagaakademin.se
(Sportfiske, Viltvård, Individanpassad Yrkesutbildning)

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.