Sundsta-Älvkullegymnasiet
Öppet hus
oktober 19 2024
Sundsta-Älvkullegymnasiet
november 19 2024
Sundsta-Älvkullegymnasiet
januari 16 2025
Sundsta-Älvkullegymnasiet
april 15 2025
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Om skolan

Du är varmt välkommen till nybyggda Sundsta-Älvkullegymnasiet – en av Sveriges modernaste gymnasieskolor. Här erbjuder vi dig högskoleförberedande program inom samhällsvetenskap, natur, teknik, estetik och humaniora.

Vi vill hjälpa dig att vara väl förberedd för vidare studier och kommande yrken, så att du kan skapa den framtid som just du drömmer om. Det gör vi i vår nybyggda skola tillsammans med engagerade lärare och ett elevhälsoteam som stöttar dig på olika sätt.

Vi vet att det inte bara är utbildningen som är viktig för att du ska trivas. Här finns en elevkår som ser till att det händer roliga saker på skolan vid sidan om studierna. Dessutom får du vara med om olika uppträdanden med våra elever. Bli inte förvånad om du möts av glad och välkomnande musik och sång när du kliver in genom entrén en regnig höstdag.

Vid lunchen erbjuder vi tre maträtter, varav en vegetarisk, tillsammans med en salladsbuffé. Det finns även en cafeteria där du kan köpa frukost, fika och lättare maträtter.

Vi arbetar med projektet ”10 goda vanor” där vi ger dig verktyg för att kunna göra positiva val, nå goda studieresultat och få ökad möjlighet till inflytande över ditt eget liv.

Besök oss gärna på våra informationskvällar och vårt öppna hus om du vill veta mer om oss och våra utbildningar.

Kontakt
Adress

Sävegatan 7

Telefon

054 – 540 18 00

E-post

sundsta-alvkullegymnasiet@karlstad.se

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.