Öppet hus
september 27 2023
Praktiska Gymnasiet
oktober 7 2023
Praktiska Gymnasiet
januari 24 2024
Praktiska Gymnasiet
april 24 2024
Praktiska Gymnasiet
Om skolan

Praktiska Gymnasiet Karlstad utbildar allt från snickare till undersköterskor. Vi ger våra elever de rätta förutsättningarna för att lära sig, öva och pröva sina nya färdigheter, med stöttning från både lärare på skolan och handledare ute på arbetsplatsen. Vårt mål är att utbilda elever så att de får en yrkesexamen för att kunna arbeta, starta eget eller plugga vidare efter gymnasiet. På alla program kan man läsa så att man får högskolebehörighet för vidare studier.

APL (arbetsplatsförlagt lärande) är en stor del av utbildningen. Den är avgörande för att du, som elev, ska bli väl förberedd i ditt blivande yrke. APL förekommer på alla program med minst 15 veckor, men på flera av våra utbildningar gör man mycket mer än så, ända upp till 50 veckor. Detta gör att du står närmare arbetslivet efter dina tre år hos oss. Personalen på skolan gör sitt yttersta för att du som elev ska lyckas med din utbildning och att den ska leda till jobb.

Vår skola präglas av en positiv stämning mellan lärare och elever och en ömsesidig respekt. I höst kommer vi att vara 360 elever fördelat på 8 olika program med totalt 10 inriktningar. Som elev hos oss kan du även söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing.

Skolan har ett centralt läge, i Inre hamn, i Karlstad med närhet till både buss- och tågförbindelser, vilket underlättar för dig som kanske pendlar från en närliggande kommun.

Våra lokaler är nyrenoverade och håller en hög standard, med tillgång till fina elevutrymmen och ny verkstad. Vi satsar och utökar skolan och bygger nya lokaler åt vårt EE-program samt ny matsal och elevcafé. Vi jobbar för hög trivsel med en skolvärd som serverar gratis frukost varje morgon för alla, håller i aktiviteter och vårt café. Välkommen in i gemenskapen!

Kontakt
Rektor

Tobias Ejdeholm
054 – 69 19 74
tobias.ejdeholm@praktiska.se

Bitr. rektor

Mikael Sjöström
054 – 69 19 83
Mikael.sjostrom@praktiska.se

Studie- och yrkesvägledare

Linnéa Ellner
054 – 69 19 73
Linnea.ellner@praktiska.se

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.