Lillerudsgymnasiet
Öppet hus
oktober 21 2023
Lillerudsgymnasiet
december 2 2023
Lillerudsgymnasiet
januari 20 2024
Lillerudsgymnasiet
Våra gymnasieprogram
Om skolan

Lillerud är naturbruksgymnasiet som förenar praktiska och teoretiska kunskaper. Vi vill förmedla kunskap som är till nytta för människor, djur och natur. Att ta ansvar, visa omtanke och arbeta tillsammans är viktigt för oss. Som skola vill vi bidra till en ljusare framtid, både för våra studenter och vår gemensamma planet. Lillerud är mer än en vanlig skola. Vi är en stor gård på landet med lantbruk, djurstallar, maskiner och verkstad. Hela gården är en resurs för att göra undervisningen praktisk och givande. Mjölkkor, grisar, får, ridhästar, travhästar och en mängd olika smådjur finns på skolan.

Alla elever kan välja kurser för högskolebehörighet. Vi erbjuder även naturvetenskaplig fördjupning på alla inriktningar.

Lillerud tar emot elever från hela Sverige och vi har ett stort internat som erbjuder boende med helpension till en stor andel av våra elever. På internatet finns fritidsledare och jourpersonal som ser till att trivseln och gemenskapen blir stor.

Kontakt
Telefonnummer

054 – 84 08 00

E-post

info@lillerud.se

Rektor

Emil Mattsson
073 – 064 03 01
emil.mattsson@lillerud.se

Studie- och yrkesvägledare

Sarah Arnefur
073 929 44 29
sarah.arnefur@lillerud.se

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.