Om skolan

Karlstads Globala gymnasium startades hösten 2021. Vår målsätt­ning är att vara en skola som erbjuder elever och ­lärare de allra bästa förutsättningar som finns för lärande.

Att Karlstads Globala gymnasium ägs av studieförbundet Medborgar­­skolan, som är en ideell förening där vinstuttag inte får förekomma, borgar för en trygg och bra skola där allt eventuellt överskott alltid garanteras återgå till verksamheten. Kort och gott – Karlstads Globala gymnasium är en gymnasie­skola som är icke-vinst­drivande.

För våra elever handlar gymnasieåren mycket om att växa, utvecklas och uppnå mål och resultat för vidare studier eller som förberedelse inför arbetslivet. Samtidigt ska studietiden på gymnasiet vara roliga och trevliga år. På Karlstads Globala gymnasium har alla elever möjlighet att delta i internationella projekt. För de som har fotboll som fritids­intresse finns också möjligheten att få träna fotboll på skoltid.

Kontakt
Telefon

054 – 21 44 50

E-post

info@karlstadsglobala.se

Adress

Gustaf Anders gata 7A
Karlstad

Ansvarig för programmen

andreas.wargclou@karlstadsglobala.se
054 – 21 44 50

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.