NTI Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Inriktning Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet är perfekt för dig som gillar programmering, matematik och fysik, men efter avslutad utbildning kommer du att ha bred behörighet till vidare studier samt ha goda kunskaper för att söka spännande jobb inom teknikbranschen.

Här får du möjlighet att utveckla din kreativitet och problemlösningsförmåga för att möta framtidens behov inom tech. Du som elev kommer erbjudas möjligheter till certifiering inom programmet till exempel i Python.

Kontakt
Rektor

Victor Drevenstam
076 – 109 80 71
victor.drevenstam@ntig.se

Studie- och yrkesvägledare

Selina Hedin
072 – 160 66 98
selinda.hedin@ntig.se

Taima

Taima Lundqvist

Det bästa med att gå på NTI gymnasiet är helt klart lärarna. Till skillnad från grundskolan så känns det faktiskt som man känner lärarna här och kan ha en bättre relation. Ibland känns det som de inte bara är mina lärare utan även kompisar som jag kan skämta med och jag upplever att de känner samma med oss elever. Själva studierna är roliga och även om det är mycket teori så är det kreativt och vi får öva mycket på problemlösning. Jag känner att lärarna ger oss mycket ansvar som är roligt med att hitta lösningar och komma vidare ibland annat kodning. När jag fastnar eller har svårt i en kurs så erbjuder oftast läraren hjälp utanför lektion och jag känner att jag får mycket stöd både på och utanför lektionerna. Jag får ofta frågan om jag har mycket läxor av besökare på skolan, men jag kan inte minnas att jag fått en enda läxa sedan jag började här. Självklart så finns det saker jag måste arbeta i kapp med om jag varit sjuk, men är man bara på lektionerna så är det lugnt. Jag lägger frivilligt ca 1h om dagen på studier utanför skolan, men det är för att jag vill och inte för att jag måste. Just nu arbetar jag mycket extra med mitt gymnasiearbete som rör TECH GIRLS och hur vi ska få fler tjejer att välja teknik och it dominerade utbildningar som teknikprogrammet som jag går på. När jag går klart gymnasiet så funderar jag just nu på att plugga vidare inom webbutveckling eller IT säkerhet. Jag har aldrig ångrat mitt val av skola eller program.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum är Värmlands största gymnasiemässa där kommunala och fristående gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En samlingsplats för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.